Nyeste innlegg

Om meg

RSS Nyheter

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Tuenti ganger større på spansk

Hele 83 prosent av unge spaniere bruker en sosial nettjeneste, men det er ikke Facebook og MySpace de foretrekker.Skandinavene kaster seg over de amerikanske sosiale nettstedene. Nordmennene leder gjerne når det gjelder å ta i bruk det nyeste fra USA. I store språkområder hvor engelsk er mindre viktig, er Facebooks dominans langt mindre. El Pais kan fortelle at nettstedet Tuenti, grunnlagt av Zaryn Dentzel, har hatt en rekordartet utvikling i den spanskspråklige verden de siste to årene. Ifølge ComScore hadde Tuenti mer enn 2,8 millioner unike spanskspråklige besøkere i juni 2008, mer enn dobbelt så mye som MySpace eller Facebook.

En annen sosial nettjeneste, Wamba, holder til i Palma de Mallorca. Ifølge Nielsen Netratings hadde Wamba 6,9 millioner unike besøkere i juni 2008.

De amerikanske nettstedene vet også at spansk er viktig. MySpace åpnet kontor i Madrid i 2007, og Facebook er på vei til å gjøre det samme.

Skriv en kommentar