Nyeste innlegg

Om meg

RSS Nyheter

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Kinesiske bloggere utfordrer partilinjen

Isaac Mao er en av 25 millioner kinesiske bloggere som skaper bekymring for propagandaministeriet i Kina. – Alle de offisielle mediene snakker med samme stemme – kommunistpartiets stemme, sier Isaac Mao. Han var en av innlederne på den internasjonale konferansen for undersøkende journalistikk på Lillehammer denne uken.

– Vår jobb er å fylle tomrommet i journalistikken. Storebor hviler ikke. Han arbeider veldig hardt. Vi merker sensursystemet hver dag. Hvis du prøver å få adgang til en utenlandsk nettside, møter du sensuren med en gang, sier Mao.

Storebror fremstilt av kinesiske bloggere

Hvis du søker etter ordene Den himmelske freds plass på kinesisk, dukker søkeresultatet opp med *** istedenfor navnet på plassen. Samtidig er det umulig for propagandaministeriet å oppdage all uønsket informasjon.

De seriøse bloggerne samarbeider over nettet, ifølge Mao. Når det finnes tusenvis av bloggere som samarbeider med å bringe nyheter som er sensurert i de offisielle mediene, er det vanskeligere for sensuren å anklage individer. Han har satt opp nettstedet cnblog.org for å hjelpe kinesiskspråklige bloggere igang.  Et av hans prosjekter er å flytte bloggene raskt rundt mellom ulike nettjenere, slik at det blir vanskelig for staten å blokkere nettsteder.

– Mange tradisjonelle journalister kan ikke offentliggjøre sannheten. De bruker bloggene til å avsløre den triste sannheten, sier Isaac Mao.

Skriv en kommentar