Nyeste innlegg

Om meg

RSS Nyheter

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Undersøkende på Lillehammer

Den internasjonale konferansen om etterforskende journalistikk fant sted på Lillehammer 11. – 14. september 2008. Her møttes journalister fra 79 land for å fortelle om sine erfaringer. Jeg hadde stort utbytte av konferansene i København i 2003 og i Amsterdam i 2005. Som journalist er det spennende å høre om hvordan journalistikk drives i andre land. Ofte får du idéer til nyhetssaker i ditt eget land.

For en lærer i digital journalistikk er det interessant hvordan journalister samarbeider over grensene ved hjelp av internettet. Ofte krever etterforskende journalistikk adgang til lokale kilder – eller ihvertfall til lokale språk og databaser. En journalist som etterforsker korrupsjon og våpenhandler i Sør-Afrika trenger kanskje kontakt med kollegaer i Mauritius, Sveits og Storbritannia. Bortsett fra gode eksempler fra journalisters hverdag, er GIJC en eksellent mulighet til å knytte kontakter med kollegaer fra hele verden.

Skriv en kommentar